Wat is mijn toegevoegde waarde als organizer?

Vanmorgen tijdens een stevige wandeling luisterde ik naar de Tedtalk van Casey Brown: Ken je waarde en vraag erom! Een inspirerende talk die mij echt aan het nadenken heeft gezet over wat nu precies mijn waarde als organizer is.

Organizer is een relatief onbekend beroep. Als ik in één zin zou moeten uitleggen wat een organizer doet blijft dit vaak beperkt tot een korte uitleg als: hulp bij opruimen, administratie en verhuizingen. Maar met deze uitleg ga ik voorbij aan een groot en belangrijk aspect van het organizen: de emotionele kant!

 

Hulp bij opruimen is namelijk niet een andere vorm van huishoudelijke hulp. Administratie is niet eenmaal per jaar de papieren bij elkaar rapen voor de belastingaangifte. Verhuizen is niet het regelen van de verhuiswagen op de dag zelf. Wat doet een organizer dan wel?

Tijdens ons leven moeten wij ons voortdurend aanpassen aan veranderende situaties. Meestal lukt dit goed maar soms niet. Op dit soort momenten kunnen de dagelijkse bezigheden ons boven het hoofd groeien. Of hebben we geen overzicht meer hoe om te gaan met de veranderende situatie. Dit creëert een grote mate van onrust in ons hoofd. Slaapproblemen, nog meer stress en minder zelfvertrouwen zorgen voor een neerwaartse spiraal.

Een organizer herkent de situatie en kan vanuit een ander perspectief hiernaar kijken. Doordat er afstand is qua emoties is de organizer in staat om de neerwaartse spiraal te doorbreken. Door stress verliest men zich gauw in details en raakt men “verlamd” door alle problemen. Het leven voelt voor even als hollen of stilstaan. Als organizer bewaak ik de grote lijnen en bied ik overzicht. We gaan pragmatisch en stapsgewijs aan het werk om zo de basis weer goed op poten te zetten. Samen aan de slag gaan is alleen mogelijk als er een klik is mede-gebaseerd op wederzijds  respect en vertrouwen. Onder deze omstandigheden lukt het om samen een successpiraal te creëren. Tja, en dan klaart de lucht langzaam op, ontstaan er succesmomenten en krijgt men weer perspectief op een toekomst waarbij hij/zij zelf weer aan het roer staat. Zo werken we langzamerhand samen toe naar een situatie waarbij men zelf verder aan de slag kan. Krachtig, zelfverzekerd en gestructureerd.

Als ik weer teruggrijp naar de TED Talk van Casey Brown: Ken je waarde en vraag erom, dan kan ik niet anders dan vaststellen dat mijn (toegevoegde) waarde als personal organizer hier in zit. Anderen ondersteunen met deze vragen geeft mij een enorme boost aan energie. En het leuke is dat het heel natuurlijk en vanzelfsprekend voelt. Alsof ik mijn roeping heb gevonden!

 Bel of mail mij voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wil je weten of ik hierin iets voor je kan betekenen?
Neem dan contact met mij op.

Bel of mail mij met je vraag en we gaan samen kijken wat ik voor je kan betekenen als organizer.

Share This