80 is het nieuwe 60

Seniorendiensten… Tja, wat moeten we ons hier nu bij voorstellen? Senioren van tegenwoordig zijn toch veel actiever dan vroeger? Kunnen ook steeds beter overweg met mobiele telefoon of tablet, weten daardoor ook veel beter de juiste mensen te bereiken voor zaken waar ze mee te maken krijgen.

En toch…. waarom dan juist een aanbod gericht op senioren?

 

senior

Omdat juist zij diegene zijn die in hogere mate te maken krijgen met een verhuizing. Vrijwillig of soms niet, maar altijd met grote impact op het dagelijks leven.

Omdat zij vaker te maken krijgen met het verlies van dierbaren. Vrienden, familieleden, buren. Naarmate je ouder wordt, wordt ook het kringetje van mensen om je heen die je kunnen helpen en steunen kleiner en kleiner.

Omdat de digitale ontwikkelingen harder gaan en soms niet meer bij te houden zijn. Whats-appen, mailen en op facebook kijken lukt nog wel. Maar hoe om te gaan met steeds toenemende digitale post, digitale bereikbaarheid van instanties zoals woningcorporaties, banken etc.?

Omdat naarmate zij ouder worden de kans bestaat dat door plotselinge veranderingen in gezondheid andere mensen thuis (administratieve) zaken moeten overnemen. En hoe leg je dan zo snel uit waar alle gegevens te vinden zijn?

Omdat zij soms te maken krijgen met dementie of met gezondheid die achteruit gaat. Hoe lastig is het dan om je huis hierop aan te passen, zodat langer thuis blijven wonen en zelfstandig blijven mogelijk is. Je huis aanpassen aan wat nog mogelijk is, is moeilijk als je zelf te maken krijgt met deze beperkingen.

Dit zijn een aantal zaken waar jijzelf of je ouders mee te maken kunnen krijgen. En wat dan als je inderdaad hulp nodig hebt? Wie ga je vragen om je te helpen? Je kinderen wil je niet belasten, die zijn als tweeverdieners of als druk gezin met kinderen al druk genoeg. Eigenlijk vind je het ook wel lastig om toe te geven dat jij hulp nodig hebt. Jij, die altijd voor anderen klaarstond. Je vrienden? Je buren? Je familie? Eigenlijk wordt naarmate je langer wacht om hulp te vragen, de drempel om het te doen steeds hoger. Zeker als er thuis achterstanden ontstaan waar je je ook nog eens ongemakkelijk bij voelt.

Als mogelijke hulp ook nog eens niet in de buurt woont en flink moet reizen als ze langskomen wil je ze al helemaal niet belasten met zaken die gedaan moeten worden. Veel te gezellig om ze op bezoek te hebben en samen leuke dingen te doen. Maar hierdoor blijven alle noodzakelijke zaken wel liggen, met als gevolg nog meer problemen.

Hoe fijn is het dan als ik je de nodige hulp wel kan bieden?

* Je kan helpen voorafgaand aan een verhuizing, keuzes maken over wat wel en niet meekan naar je volgende huis?

* Je verhuizing kan begeleiden, zodat je zelf de stress van alles op tijd en goed geregeld te krijgen niet hebt. En dat ik er ook voor zorg dat je daarna vlot in je nieuwe huis kunt genieten door te zorgen dat alles op de juiste plek komt te liggen, zodat jij je snel thuis voelt.

* Je kan helpen om de administratie overzichtelijk, helder en transparant te krijgen, zodat je zelf of je kinderen er zo min mogelijk naar om hoeven te kijken? En dat ik op reguliere basis langskom om deze ook zo te houden? Wat een rust zal dat geven?

* Je kan helpen om samen te kijken hoe je huis met kleine veranderingen goed leefbaar blijft? Zodat je bij al je spullen kunt, dat deze op een voor jou logische plek liggen? Wat scheelt dat zoeken. En ook geen gevaarlijke situaties meer omdat je voor die ene vaas toch weer op dat wankele trapje gaat klimmen?

* Je kan helpen om samen rustig alle digitale zaken door te nemen. Uit te leggen of zo te regelen dat het inzichtelijk blijft.

Allemaal zaken die rust bieden, zorgen voor minder stress. Een fijn gevoel om zelf de touwtjes in handen te houden maar met een sterke steun in de rug van mijn kant. Zodat jezelf de leuke dingen met kinderen, familie of vrienden kunt blijven doen. Je af bent van het ongemakkelijke gevoel. Je rustig kunt slapen. Dat willen we toch allemaal?

 

Daarom dus diensten voor senioren!

Wil je weten of ik hierin iets voor je kan betekenen?
Neem dan contact met mij op.

Bel of mail mij met je vraag en we gaan samen kijken wat ik voor je kan betekenen als organizer.

Share This