7 handige december tips

Deze week is voor velen de herfstvakantie begonnen. De bladeren kleuren weer mooi rood, geel en bruin. De regen slaat af ten toe al flink tegen de ramen aan. We doen weer wat eerder de gordijnen dicht en steken de kaarsjes aan. Alles duidt er dus op dat we richting december gaan. En dat houdt dus ook in dat de feestdagen in aantocht zijn.

Misschien wil je er nog helemaal niet aan denken. Alhoewel dat bijna onmogelijk is sinds we in september al de pepernoten in de winkel hebben liggen en de tuincentra toch ook al vaak de kerstafdeling klaar hebben. Misschien nog niet eens zo slecht om al in een vroeg stadium eraan herinnert te worden dat december toch dichterbij is dan het lijkt.

Een prima moment dus om wat tips te geven die ervoor zorgen dat je rustig de decembermaand in kunt gaan!

 

Een goede voorbereiding kan veel stress voorkomen. Dus heb je een rustige middag waarin je ongestoord even kunt nadenken, maak dan alvast een lijstje van dingen die je nu alvast kunt doen.
Tip 1. Handig om nu alvast eens na te gaan wat je nog aan spullen in huis hebt voor de feestdagen. Misschien heb je op zolder nog wel rollen pakpapier liggen van vorig jaar. Of ongebruikte kerstkaarten? Als je weet wat je al in huis hebt voorkom je dat je opnieuw al deze spullen in huis haalt en dus ook onnodig geld uitgeeft. December is al duur genoeg!
Tip 2. Als je dan toch in de berging of op zolder aan het kijken bent kan je misschien alvast de kerstspullen eens naar voren halen en checken of de kerstballen nog heel zijn en de kerstverlichting het nog doet. Niets vervelender dan erachter komen dat deze spullen kapot zijn op het moment dat jij de kerstboom wilt optuigen.
Tip 3. Het is al in het nieuws geweest, veel speelgoed is niet op voorraad of helemaal niet leverbaar. Doordat veel speelgoed uit China moet komen en er door corona veel grondstof- en leverproblemen zijn ontstaan kan het dus voorkomen dat jouw bestellingen niet of veel te laat kunnen binnenkomen. Winkel daarom op tijd voor de feestdagen en koop als het kan bij lokale winkels. Zij zijn beter op de hoogte van levertijden dan onlinewinkels. Ook kunnen zij je heel goed adviseren over mogelijke alternatieven als een product is uitverkocht!
Tip 4. Veel kringloopwinkels richten een aparte decemberhoek in. Hier kan je vaak hele leuke dingen op de kop tikken voor minder geld. Ook leuk om hier je eigen spullen naar toe te brengen die je niet meer zal gebruiken. Hier kan een ander dan weer veel plezier van hebben.
Tip 5. Eigenlijk is deze tip gestolen van de kledingtips van vorige week. Want wat je met kleding kunt doen kan je ook met al je decemberversieringen doen. Nodig al je vriendinnen uit, maak lekker chocomelk met slagroom en ruil al je spullen die je zelf niet meer wilt of kan gebruiken met je vriendinnen. Handig, gezellig en goedkoop!
Tip 6. Check tegoedbonnen. Verzamel al je tegoed- en boekenbonnen, ook de digitale (zoals Groupon en Vakantieveilingen) en check de verloopdata. Grote kans dat er een paar binnenkort verlopen. Je kunt ze nu gebruiken om kerstcadeautjes van de te kopen. Schrijf van de andere bonnen de uiterste gebruiksdatum in je agenda.
Tip 7. Misschien is deze tip al aan de late kant voor aankomende december, maar wat ik zelf altijd doe is iedere maand wat geld opzij zetten voor december. Hier doe ik de extra boodschappen van en koop ik de cadeautjes voor. Zo verspreid ik de extra kosten van december over het hele jaar uit.

Maar eigenlijk is de meest belangrijke tip van allemaal; Laat je niet gek maken! Het draait namelijk om de mensen. Dat hebben we ook gezien tijdens de coronaperiode. We hebben het meest het contact met andere mensen gemist. We weten het allemaal en toch vergeten we het soms weer. Soms lijkt het alsof december draait om de boom, de kaarten, de cadeaus en het kerstdiner. Maar in werkelijkheid zijn al die dingen slechts aankleding. Je kunt kerst vieren zonder boom en onder TL-verlichting. Je kunt kerst vieren zonder kerststol of rollade. Je kunt zelfs sint of kerst vieren zonder cadeaus. Er valt alleen weinig te vieren zonder mensen. Het zijn de mensen die de feestdagen de moeite waard maken.

 

Wil je weten of ik hierin iets voor je kan betekenen?
Neem dan contact met mij op.

Bel of mail mij met je vraag en we gaan samen kijken wat ik voor je kan betekenen als organizer.

Share This