7 van zomer naar herfst kledingtips

Het weer is nu toch echt definitief omgeslagen. De zomer maakt plaats voor echt herfstweer. En hoewel ik niet echt afscheid wil nemen van het heerlijke zonnetje zie ik nu toch vaker een grijze lucht, regendruppels op de ramen of een dichte mist ‘s morgens vroeg. 

Als het eenmaal volop herfst is heb ik hier helemaal geen moeite meer mee. Ik kan een wandeling door een prachtig gekleurd herfstbos enorm waarderen. De knisperende blaadjes, de eerste warme chocolademelk na een stevige wandeling. De kaarsjes die weer mogen branden, gordijnen dicht en een lekker muziekje aan. Ieder jaargetijde heeft zijn eigen charme. 

Met het veranderen van de seizoenen moeten er thuis ook echt wat dingen veranderen. De tuin of het balkon kunnen “winterklaar” worden gemaakt; parasol, tuinstoelen worden ingepakt en weggelegd tot volgend jaar zomer.  Het zomerdekbed wordt langzamerhand te koud en mag een wat dikker dekbed worden. Maar de grootste klus is toch vaak wel het omruilen van de zomer- naar de winterkleding. Kost het jou ook zo’n moeite om alle luchtige, vrolijke kleding op te bergen met de wetenschap dat het toch echt te koud is om die nog te dragen? 

En hoe wissel je dit nu allemaal zo goed mogelijk om? Want volgend jaar opnieuw dat jurkje uit de berging halen wat eigenlijk dit jaar al te klein was wil niemand. Om te zorgen dat jij de juiste kleren opbergt, niet teveel kleren bewaart en dus volgend jaar alleen die dingen te voorschijn tovert die ook nog echt passen hieronder mijn “van zomer naar herfst kledingtips“.

1. Check allereerst of jij de kleding die je wilt opruimen nog past. Het heeft geen zin kleding te bewaren die je deze zomer ook niet hebt gedragen.

2. Vind je het moeilijk om afscheid te nemen van dat leuke jurkje? Je zult zeker nog een foto hebben waarop je dit jurkje aan hebt. 

3. Passen de kleren nog wel en zijn ze nog goed maar wil je ze niet nog een zomer dragen? Organiseer dan een kledingruil middag met vriendinnen. Steek de kaarsen thuis aan, lekker pot thee erbij en maak er een geweldig modeshow van. Nog gezellig ook!

4. Kleding die ook niet naar familie of vriendinnen kan en nog goed is, kan naar een goed doel. Kijk op www.inzameldoelen.nl naar de diverse mogelijkheden om je kleding te doneren. 

5. Kleding die past en die je volgend jaar graag weer aan wilt kan je per gezinslid in een handige, doorzichtige bak opbergen. Plak er een sticker met je naam op en volgende jaar tover je direct de juiste bak tevoorschijn. 

6. Heb je niet veel bergruimte? Dan neemt een aparte bak per gezinslid misschien teveel ruimte in. Denk dan eens aan de vacuümzakken die je bij diverse winkels kunt kopen. Vergeet ook dan niet om een sticker op de zak te plakken!

7. Wissel je zelf vaak qua maat? Dan is het handig om de kleding per maat in een bak of zak te stoppen, zodat je volgend jaar direct de juiste maat uit de berging pakt. Vergeet niet de juiste maat op de bak te plakken met een sticker. 

 

Dit waren een paar van de belangrijkste tips om je kleding goed op te bergen tot volgende zomer. Heel in het kort komt het omwisselen van seizoenskleding eigenlijk hierop neer: Wassen, Passen en Beslissen!

 Stel het opruimen niet uit, als je nu je kleding opruimt kan je gelijk de decemberspullen in de berging naar voren halen. Die kan je dan op een andere middag alvast nalopen en kijken of alles nog goed werkt en of je hiervoor bijvoorbeeld nieuwe spullen moet aanschaffen. Zo heb je 2 klussen in 1 klap opgepakt. Succes!

 

Wil je weten of ik hierin iets voor je kan betekenen?
Neem dan contact met mij op.

Bel of mail mij met je vraag en we gaan samen kijken wat ik voor je kan betekenen als organizer.

Share This